Začetek nove dobe!

Z modelom ID.3 se v svetu električne mobilnosti začenja nova, dinamična doba. To je avtomobil, ki bo naelektril vaš vsakdanjik z dinamičnimi zmogljivostmi, naprednim dizajnom in dosegi, prilagojenimi vsakodnevnim potrebam. ID.3 je zasnovan za ljudi, ki si želijo spremembe. Prihodnost je pripravljena. Pridružite se nam.
ID3

Prvi – na prvi pogled:
ID.3 1ST iz ekskluzivne posebne serije
 
Pri ID.3 1ST je vsakomur že na prvi pogled jasno, kdo je prvi. Svojstven pečat novemu modelu dajejo ekskluzivni detajli, kot so emblem 1ST, markanten dizajn zadnjih stebričkov, aplikacija 1ST na volanu, pedali z dizajnom "play & pause" in poseben pozdrav na začetnem zaslonu. 

Pameten: inteligentni koncept osvetlitve

ID.Light vizualno komunicira z vami in vam skupaj z opcijskim navigacijskim sistemom pomaga, da v prometu ostanete bolj sproščeni. Z lučjo in utripanjem smernega indikatorja vam priporoči menjavo voznega pasu. Poleg tega vas lahko opozori in vam pomaga, ko se znajdete na napačnem voznem pasu. Če uporabljate glasovno upravljanje, se kot odziv na vaš glas prižge svetlobni signal. Ob prihodu na cilj se ID.Light poslovi od vas s posebnim svetlobnim znakom.

Sproščen pogled v prihodnost. In na cesto.

Opcijski projicirni sistem z obogateno resničnostjo prenaša uporabne informacije v neposredno vidno polje na vetrobranskem steklu in vam pomaga, da med vožnjo lahko ostanete bolj sproščeni. Med drugim prikazuje, kje morate zaviti ali na kateri vozni pas je priporočljivo zapeljati. Projekcija na steklu in dogajanje na asfaltu se pri tem zlivata v eno - za več udobja pri vsakodnevnih vožnjah.

Premami vsak pogled: panoramsko strešno okno

Opcijsko panoramsko strešno okno je z veliko stekleno površino, ki se razteza domala prek celotne širine strehe, že samo po sebi pravi magnet za oči. A nekaj vam bo pričaralo še širši nasmeh na obrazu: čudovit razgled proti nebu. Steklo strešnega okna je tonirano, kar tudi v žgočem soncu zagotavlja prijetno temperaturo v notranjosti. 

Vse pod nadzorom. Z glasovnim upravljanjem.

Poveljevanje z gumbi in tipkami je stvar preteklosti. Ohranite popoln pregled nad dogajanjem na cesti in za upravljanje - npr. radia, opcijskega navigacijskega sistema ali svojega telefona - uporabite kar intuitivne glasovne ukaze. Recite preprosto "Hello ID."in sistem vas bo razumel.

Velika moč. Hitro polnjenje.

Zjutraj najprej z otroki v šolo, potem v pisarno in zvečer nazaj domov. Za to pri vseh treh možnih velikostih baterije za ID.3 - kapaciteta 45 kWh, 58 kWh ali 77 kWh - praviloma zlahka zadostuje eno polnjenje

Nov občutek hitrosti

Vas semaforji spravljajo ob živce? V ID.3 ne bo več tako! Z njim bo vsak semafor postal priložnost za speljevanje, ki vam bo pognalo kri po žilah. Ne bo več prestavljanja in upočasnjevanja. Veselili se boste konstantnega dinamičnega pospeševanja z maksimalnim navorom od prvega trenutka naprej. Tako boste jasno občutili adute, ki jih prinaša mobilnost prihodnosti, in - ko vas bo pritisnilo ob sedež - spoznali povsem novo obliko užitka v vožnji. Serijski modeli so na voljo v treh izvedbah: z baterijo s kapaciteto od 45 kWh4 do 77 kWh4.

Pospešeno polnjenje
 
Prednost električnih avtomobilov: polnjenje je mogoče domala povsod - doma na gospodinjski električni vtičnici ali opcijski domači polnilni postaji, na parkiriščih s polnilnimi stebrički, pri številnih Volkswagnovih partnerjih in v drugih avtohišah, na mnogih bencinskih servisih. In nabor možnosti je z vsakim dnem še večji. S tem je zagotovljena povsem nova prilagodljivost pri polnjenju.

ID.3 reče "Živijo". Z lučmi.

ID.3 vas prepozna, že ko se mu približate z avtomobilskim ključem, ki je kombiniran z opcijskim sistemom za zaklepanje in zagon Keyless Advanced. Markantni, opcijsko dobavljivi matrični LED-žarometi za hip zasvetijo, kot da bi vam pomežiknili, in ID.3 dobi skoraj človeške poteze. V notranjosti osvetlitev ID.Light poskrbi, da se takoj počutite kot doma. Ob zagonu se oglasi tih zvok, ki še dodatno spodbudi občutek vznemirljivega pričakovanja. Ob prihodu na cilj se ID.Light poslovi od vas s posebnim svetlobnim znakom.

Manj avtomobila. Več ID.

Dajejo svojstven pečat futuristični podobi modela ID.3: opcijski matrični LED-žarometi, na novo oblikovan Volkswagnov logotip in dodatna svetlobna linija, ki se spredaj z obeh strani steka proti logotipu. Enako futurističen kot sprednji del je seveda tudi zadek - to je oblikovna dovršenost v pravem pomenu besed

In? Vam je všeč?

Novodobni videz ni le skupni imenovalec zunanjosti, pač pa tudi notranjosti. Ta je hkrati futuristična, udobna in pregledna,kar zagotavljajo komfortni sedeži, obilica prostora za noge, velik zaslon na dotik in dejstvo, da vozilo nima sredinskega tunela. Med posebnostmi velja izpostaviti še sistem ID.Light in ambientno osvetlitev z možnostjo individualnega prilagajanja.

Takoj se vam bo posvetilo: s prijetnimi barvami je vožnja bolj sproščena.

Naj vaš ID.3 dobi izrazitejšo osebno noto. Izberite eno od desetih serijskih barv (opcijsko jih je na voljo 30) in poskrbite za prijetno osvetlitev notranjosti. Pritajena svetloba med drugim osvetljuje armaturno ploščo, sovoznikov predal (opcijsko) in vrata. Hladni ali topli barvni toni? Odločitev je vaša.