Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Nadgradnja za modela ID.4 in ID.5
26.10.2023
Inovacija

Nadgradnja za modela ID.4 in ID.5

Novi infotainment sistem z intuitivnim delovanjem, nov električni pogon z več moči in učinkovitosti.

update id4

Volkswagen začenja predprodajo izboljšanih modelov ID.4 in ID.5. Oba električna modela bosta zdaj ponujena z novo generacijo infotainment sistema in programske opreme. Poleg tega bodo vse različice Pro in GTX opremljene z novim pogonskim sistemom. Visoko učinkovit pogon, ki je bil prvič predstavljen pri večjem modelu ID.7, ponuja bistveno več moči ob zmanjšani porabi energije. Zahvaljujoč novemu električnemu pogonu se je skupni doseg modela ID.4 kot vsestranskega električnega SUV-ja povečal na do 550 kilometrov (WLTP). Prostorni model ID.5 SUV kupe pa bo imel doseg do 556 kilometrov (WLTP) na eno polnjenje baterije. Volkswagen ponuja izboljšane modele po enakih osnovnih cenah kot njihovi predhodniki. Razmerje med ceno in zmogljivostjo modelov ID.4 in ID.5 je tako bistveno izboljšano.

Image

Izboljšano intuitivno delovanje. Volkswagen je bistveno izboljšal kokpit oziroma notranjost modelov ID.4 in ID.5. Poudarek je bil na intuitivnem delovanju. V tej luči sta oba produktna modela prejela čisto novo programsko opremo najnovejše generacije, ki je veliko hitrejša in ponuja več funkcij. Poleg tega sta oba modela opremljena z novim standardnim infotainment sistemom z večjim zaslonom, ki zdaj meri 32,8 centimetra (12,9 palca). Infotainment sistem navdušuje z popolnoma novo strukturo menija, medtem ko sta bila Digitalni kokpit in izbirni prikaz s povečano resničnostjo na vetrobranskem steklu izboljšana. Drsniki na dotik za upravljanje klimatske naprave in glasnosti so zdaj osvetljeni, in tudi večfunkcijski volan z novo logiko delovanja je nov. Poleg tega je Volkswagen premaknil in ločil izbirnik načina vožnje od ohišja Digitalnega kokpita in ga oblikoval kot stikalo na volanskem drogu - kot pri modelu ID.7. S tem je ustvaril prostor za večji infotainment zaslon. Delovanje modelov ID.4 in ID.5 olajšuje nov glasovni pomočnik IDA, ki natančneje kot doslej odziva na naravne glasovne ukaze ter ponuja nove funkcije, vključno z informacijami o vremenu iz oblaka in informacijami o športnih dogodkih ali cenah delnic, ki jih je mogoče poizvedovati prek IDA. Volkswagen ponuja tudi nov premium zvočni sistem Harman Kardon z 480 vati glasbene moči in 10 zvočniki (vključno s sredinskim zvočnikom in nizkotonec) kot izbirno možnost za oba modela.

Image

Dodatnih 75 odstotkov navora. Najpomembnejša nova tehnološka značilnost v vseh modelih ID.4 in ID.5 z baterijo s kapaciteto 77 kWh (neto) je visoko učinkovit pogon. Zahvaljujoč novemu električnemu pogonskemu motorju na zadnji osi in bateriji nove generacije, je bilo mogoče zmanjšati porabo energije, hkrati pa povečati moč. Električni pogonski motor s 210 kW (286 KM) se zdaj uporablja v modelih z zadnjim pogonom, kot sta ID.4 Pro in ID.5 Pro - kar ustreza 60 kW več moči kot pri predhodnikih. Dostava moči je dinamičnejša v vsaki situaciji, saj se navor 210 kW pogonskega motorja poveča s 310 na 545 Nm. Dodatnih 235 Nm ustreza približno 75 odstotkom več navora. S pomočjo novega zadnjega električnega pogonskega motorja in dodatnega pogonskega motorja na sprednji osi razvija štirikolesni pogon ID.4 Pro 4MOTION sistemsko moč 210 kW (286 KM) - kar predstavlja povečanje za 15 kW (21 KM).

Image

GTX modeli - od 0 do 100 km/h v 5,4 sekunde. Posebej športna in prav tako štirikolesno gnana zastavna modela ID.4 GTX in ID.5 GTX bosta v prihodnje razvijala sistemsko moč 250 kW (340 KM), kar ustreza povečanju za 30 kW (41 KM). Povezana izboljšava dinamičnih lastnosti je jasno opazna. Dobar kazalnik za to je pospešek od 0 do 100 km/h. Z časom 5,4 sekunde modela GTX zdaj jasno premagata šest sekundni mejnik. Kot prej, sta ID.4 GTX in ID.5 GTX elektronsko omejena na najvišjo hitrost 180 km/h. Za uskladitev z modeli GTX je bila najvišja hitrost modelov Pro povečana na 180 km/h (prej 160 km/h). Pogon osnovnega modela ID.4 ostaja nespremenjen: model ID.4 Pure doseže najvišjo hitrost 160 km/h s svojim motorjem moči 125 kW (170 KM).

Image

Energija za dodatnih 178 kilometrov v 10 minutah. Vsi modeli ID.4 in ID.5 s 77 kWh novo baterijo zdaj ponujajo večji doseg. Dva primera: novi ID.4 Pro lahko prevozi razdaljo 550 kilometrov (skupno WLTP) - kar je 17 kilometrov več kot pri predhodniku. Novi ID.5 Pro ima doseg do 556 kilometrov* - povečanje za 11 kilometrov. Modela ID.4 in ID.5 z zadnjim pogonom polnita z običajnimi 135 kW. Modeli s štirikolesnim pogonom zdaj ponujajo možnost DC polnjenja s povečano kapaciteto, ki je bila povečana s 135 na 175 kW. S to največjo kapaciteto polnjenja lahko ti modeli ID. v približno 10 minutah napolnijo dovolj energije za dodatnih 178 kilometrov. Osnovna različica ID.4 Pure z baterijo kapacitete 52 kWh se zdaj ponuja s kapaciteto polnjenja do 115 kW namesto 110 kW.

Image

Hitrejše polnjenje med potovanji. Nova tehnologija polnjenja in termalno upravljanje v vseh modelih ID.4 in ID.5 poskrbita, da je baterija pred naslednjim postankom za hitro polnjenje že vnaprej pripravljena. Zahvaljujoč tej pripravi se modela ID.4 in ID.5 po potrebi oskrbita z novo energijo, še posebej na dolgih potovanjih z enim ali več postanki za polnjenje.

Bolj udoben in dinamičen. Za dopolnitev novega pogonskega sistema je bilo prenovljeno tudi podvozje. Poleg tega je Volkswagen izpopolnil nadzor nad izbirnim sistemom prilagodljivega podvozja (DCC) in oblikoval sistem za upravljanje dinamike vozila, ki omogoča še večje prilagajanje med udobjem in dinamiko.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.