Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Novi Golf R Variant: več moči, več vozne dinamike, več čustev, več prostora
07.07.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN

Novi Golf R Variant: več moči, več vozne dinamike, več čustev, več prostora

Novi Golf R Variant je s 235 kW (320 KM) najmočnejši in najbolj dinamični Golf karavan do zdaj. Več moči in vozne dinamike, številne novosti, več prostora in močna čustva: to je tisto, kar naredi noviega Golf R Variant boljšega kot kdaj koli prej.

golf r karavan

Moč se prenaša prek 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko. Od 0 do 100 km/h lahko doseže v samo 4,9 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. Z opcijskim paketom R Performance je možna največja hitrost 270 km/h. Paket vključuje tudi 19-palčna platišča in dodatna načina vožnje Special (način Nürburgring) in Drift. Številni asistenčni sistemi in najnovejša generacija Infotainment sistema zagotavljajo še več varnosti, udobja in udobja.

Golf R Variant je sicer lahko izjemno športen, vendar obenem ohranja vse značilnosti, ki bi jih pričakovali od Golf karavana: to je vsestranski uporabnik, udoben, v prosti čas usmerjen in družinam prijazen karavan. Njegova primernost za vsakodnevno uporabo nikakor ne ogroža športno tekaško vzmetenje R (nižje za 20 mm) in dejstvo, da je zasnovan z mislijo na avtomobilske dirke. »Golf R Variant je odlična kombinacija kompaktnega Golfa R in karavana. Športnost, zmogljivost in čustva se srečujejo s prostorom, vsestranskostjo in inovacijami, « pravi Sven Smeets, vodja poslovne enote R. Notranjost R Variant v celoti koristi 66 mm daljša medosna razdalja v primerjavi z navadnim Golfom. Še posebej potniki zadaj izkoristijo velikodušne deleže: prostor za noge se poveča z 903 mm na 941 mm. Vozilo ima prostornino prtljažnika 611 litrov, ki se poveča do največ 1642 litrov, če je naložen do strehe in pri podrti drugi vrsti sedežev. Golf R Variant je prvič na voljo z neobvezno vlečn napravo z dovoljeno največjo maso priklopnika do 1,9 tone in obremenitvijo vlečnega droga 80 kilogramov.

Najbolj športni Golf Variant doslej s številnimi elementi, specifičnimi za R

R-tipične oznake, kot je sprednji odbijač z razdelilnikom in stranskimi krili kot usmerniki zraka, prevladujejo nad močno zunanjostjo novega Golf R Variant. Popolnoma novi so zadnji odbijač, specifičen za R, z difuzorjem, pobarvanim v visoko sijajno črno barvo, ter športni izpušni sistem, izdelan v skladu s specifikacijami Volkswagna R in dve kromirani dvojni izpušni cevi. Izbirate lahko med tremi barvami: R-tipična Lapiz modra kovinska, čisto bela in globoko črna biserna barva.

Golf R Variant tako kot kompaktni Golf R, ima novo razviti štirikolesni pogon 4MOTION z R Performance Torque Vectoring s selektivnim nadzorom navora koles na zadnji osi. Tu novi zadnji zadnji pogon porazdeli pogonsko moč ne le med sprednjo in zadnjo os, kolikor je potrebno, temveč tudi med zadnja kolesa. Ta inovativni pogon bistveno poveča okretnost novega Golf R Estate, zlasti v ovinkih. Pogon na vsa kolesa je prek upravljalnika dinamike vozil povezan tudi z drugimi sistemi podvozja, kot so elektronske blokade diferenciala (XDS) in prilagodljivo krmiljenje podvozja DCC. Rezultat: zelo natančno in nevtralno upravljanje, optimalne oprijemne lastnosti in izjemna okretnost. Z drugimi besedami: največji užitek v vožnji. Golf R Variant je bil natančno uglašen na Nordschleifeju Nürburgring.

Dva nova vozna profila povečujeta faktor zabave in varnostne vidike

V izbirnem paketu R Performance ima zmogljiva kombilimuzina dva dodatna vozna profila. V posebnem profilu so vsi ključni parametri pogonskega sistema konfigurirani za zahteve dirkališča, kot je Nordschleife. Daleč od javnih cest, vozni profil Drift odpira povsem novo raven vozne dinamike in naredi vožnjo bolj varno in zabavno.

Štirje vozni profili Comfort, Sport, Race in Individual so na voljo serijsko. Vozniki lahko z gumbom prilagodijo ESC svojim zahtevam z izbiro ene od dveh nastavitev. ESC je mogoče tudi popolnoma izklopiti za vse vozne razmere (način izklopa ESC), vendar pa samodejno zaviranje v sili in podpora za zasuk v nujnih primerih znova aktivirata celoten sistem ESC. 1.984-kubični štirivaljni turbomotor iz linije izdelkov EA888 zdaj v svoji četrti razvojni fazi, razvije moč 235 kW (320 KM). To je 14 kW (20 KM) več kot pri predhodniku. Največji navor se je povečal s 400 Nm na 420 Nm. Ta je na voljo tudi pri nizkih vrtljajih motorja zgolj 2.100 vrt/min in na tej visoki ravni ostaja nespremenjena do hitrosti 5.350 vrt/min. Seveda novi motor izpolnjuje trenutni emisijski standard EU6. Na sprednji osi je nameščen nov zavorni sistem z 18-palčnimi zavornimi koluti. To pomeni, da so za 25,4 milimetra večji od predhodnika. Nove zavore so zgrajene z zatičnimi koluti in zavornim loncem iz aluminija, kar na vsaki strani zmanjša težo za 600 gramov. Vidni deli zavornega sistema so v presenetljivo modri barvi z logotipom R na vrhu.

Golf R Variant je tudi v notranjosti pravi model R

V novi Golf R Variant so serijsko med drugim vgrajeni novi večnamenski športni usnjeni volan in vrhunski športni sedeži spredaj. Ti imajo integrirane vzglavnike z modrimi R logotipi. Sredinske plošče sedežev so prekrite s tkaninskimi prevlekami sedežev „R“ v črno-modri barvi. Notranja stran sedežih blazin je narejena iz mikroflisa ArtVelours v sivi barvi Flint. Naročite lahko tudi opcijski usnjeni paket Nappa. Vključuje aktivno klimatsko napravo za sprednje sedeže in na notranji strani vrat elementi v obliki karbona z modro barvo.

V primerjavi s tistimi v predhodniku, so bile voznikove kontrole skoraj popolnoma preoblikovane. Gumbi na dotik, drsniki na dotik in zasloni na dotik nadomeščajo funkcije klasičnih kontrol in analognih zaslonov. R-specific Digital Cockpit Pro ponuja ekskluzivne funkcije, kot so nov, vodoravni zaslon vrtljajev motorja, na zgornjem robu popolnoma digitalnega zaslona in časovnik krogov za zadrževanje časa na dirkališču. Če želite, lahko z vozilom upravljate z novim, naravnim, glasovnim upravljanjem.

Golf R Variant ima novi Infotainment sistem MIB3, kateri zagotavlja sodobno povezljivost. Povezan je z različnimi spletnimi storitvami lastnega ekosistema znamke Volkswagen in omogoča personalizacijo v oblaku s pomočjo Volkswagen ID-ja. Digital Cockpit Pro in sistem Infotainment sta urejena v voznikovem vidnem polju in jih je ves čas mogoče videti in upravljati.

Novo Golf R Estate lahko naročite v Evropi od 8. julija 2021. Cene se začnejo od 52.885 EUR z 22% DDV

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.