Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Novi Tiguan Allspace:
13.05.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN

Novi Tiguan Allspace:

Novi nadzorni in asistenčni sistemi za prodajno uspešnico

allspace

Tiguan je bil posodobljen že jeseni 2020, zdaj pa je na vrsti različica z dolgo medosno razdaljo: spremenjena zasnova, novi nadzorni in asistenčni sistemi, nove vrhunske funkcije, kot so interaktivni IQ.LIGHT LED matrični žarometi in zaslon na dotik standardna avtomatska klimatska naprava dvigne Tiguan Allspace na višjo raven. Trenutno ima več kot vsak drugi Tiguan (55 odstotkov), ki se spusti s proizvodne linije po vsem svetu, dolgo medosno razdaljo. Različico XL Tiguan Allspace lahko na zahtevo opremite tako, da postane SUV s sedmimi sedeži ali ima 1.920 litrov prostora za shranjevanje. Predprodaja se začne v naslednjih nekaj tednih. Tiguan Allspace bo na voljo v novih paketih specifikacij Life, Elegance in R-Line.

Od začetka proizvodnje dolge različice leta 2017 je bilo po vsem svetu prodanih približno 1,5 milijona enot različice z dolgo medosno razdaljo (LWB). Dolga različica, ki je v Evropi na voljo kot Tiguan Allspace, je neobvezno na voljo s tretjo vrsto sedežev - redka možnost specifikacije v tem segmentu. Zaradi te funkcije je idealen partner za družine in ljudi z aktivnim življenjskim slogom.

Po glavni vizualni in tehnološki posodobitvi Tiguana je zdaj na vrsti Tiguan Allspace - z ostrejšim videzom, digitalnim kokpitom, novimi tehnologijami, novo matriko opreme in celovito povezljivostjo. Njegove vrline kot prostornega športnega terenca ostajajo nespremenjene: s petsedežno konfiguracijo ponuja prostornino prtljažnika od 760 do 1.920 litrov, sedemsedežnik pa od 700 do 1.755 litrov. Neobvezni sedeži v tretji vrsti se lahko zložijo kot zadnja klop in naslon v drugi vrsti. Lahko jih spustite tako, da se prilegajo v tla prtljažnika in tako ustvarijo enakomeren prostor za nakladanje. Na voljo so trije TSI in dva TDI motorja. Na zahtevo ali glede na opremo 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko zagotavlja hitro in učinkovito menjavo prestav, opcijski 4MOTION pogon na vsa kolesa pa nudi optimalno oprijem.

Zaradi preoblikovane sprednje strani je Tiguan Allspace zdaj zrasel na dolžino 4.723 mm (22 mm daljša); vse radodarne notranje mere so nespremenjene. Z novo oblikovanim sprednjim delom z neodvisno masko hladilnika in elegantno podpisano lučjo vozilo izžareva vrhunsko kakovost. Prvič lahko Tiguan Allspace zdaj naročite z matričnimi žarometi LED IQ.LIGHT. Nadaljnja novost je funkcija indikatorja pometanja LED smernikov. Na obeh straneh preoblikovanega Volkswagnovega logotipa osvetljen trak v maski hladilnika doda presenetljivo vizualno noto.

Na voljo so tri možnosti opreme:

Volkswagen je preoblikoval in optimiziral matriko opreme Tiguana Allspace. V prihodnosti bo na voljo v različicah Life, Elegance in R-Line. Oprema Elegance elegantno prikazuje novi Tiguan Allspace s številnimi kromiranimi elementi v notranjosti in zunanjosti ter 19-palčnimi lita platišči. Športni vozniki lahko Tiguan Allspace naročijo v različici R-Line. Večnamenski usnjeni športni volan z upravljanjem na dotik in logotipom R-Line, okrasne obrobe v karbonsko sivi barvi, Digital Cockpit Pro in 19- ali 20-palčna platišča so le nekatere značilnosti. Pri udobju lahko prednje sedeže naročite v različici ergoActive z električno 4-smerno nastavitvijo ledvene opore in funkcijo masaže.

Vse funkcije klimatske naprave, ogrevanja in prezračevanja standardne tri-conske samodejne klimatske naprave se upravljajo z novim digitaliziranim modulom na sredinski konzoli. Paneli in drsniki na dotik so namesto vrtljivih gumbov in gumbov. Voznik se lahko zdaj odloči tudi za prejemanje informacij prek barvnega prednjega zaslona, projektira informacije, povezane z vožnjo, kot so hitrost, smer in opozorila v voznikovo vidno polje. Že dokazani opcijski sistem za pomoč priklopniku podpira voznika pri manevriranju s prikolico. Največja teža priklopnika je do štiri tone s pogonom na vsa štiri kolesa.

Delno avtomatizirano vožnjo omogoča IQ.DRIVE Travel Assist, ki se prvič uporablja v Tiguanu Allspace. Odvisno od vrste menjalnika lahko sistem prevzame krmiljenje, zaviranje in pospeševanje pri hitrostih od 0 km / h (z menjalnikom z dvojno sklopko) ali 30 km / h (ročni menjalnik) do 210 km / h. Da bi to naredil, se Travel Assist opira na znane sisteme, vključno s prilagodljivim tempomatom (ACC) za vzdolžno vodenje in Lane Assist (serijsko vgrajeno) za bočno vodenje.

Digitalizacija v Tiguanu Allspace napreduje:

Za pametno povezljivost se Tiguan Allspace ponaša s številnimi novimi informacijsko-razvedrilnimi sistemi (nova generacija MIB3), ki so povezani s široko paleto spletnih storitev. Enota za spletno povezljivost (OCU) z vgrajenim eSIM omogoča uporabnikom, da izkoristijo spletne storitve We Connect (nastavljene za neomejeno obdobje uporabe) in We Connect Plus (nastavljene za brezplačno uporabo za enega ali tri leta v Evropi). Nabor sistemov MIB3 je odvisno od ravni opreme dopolnjen s funkcijami, kot so naravni glasovni nadzor, dostop do pretočnih storitev in personalizacija v oblaku prek Volkswagen ID. Poleg tega lahko aplikacije zdaj brezžično integrirate prek App-Connect Wireless za Apple CarPlay  in Android Auto.

Izbirni vrhunski zvočni sistem, ki ga je Volkswagen razvil skupaj s Harman Kardon, zagotavlja fascinantne zvočne izkušnje. Subwoofer, digitalni 16-kanalni ojačevalnik, 8 plus 1 visokozmogljiv zvočnik in ojačevalnik s skupno močjo 480 vatov zagotavljajo kristalno jasne visoke in globoke, bogate nizke tone.

 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.