Radanovič Brežice Novice

Vse aktualne novice podjetja Radanovič Brežice najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Električni vsestranski avto nove dobe: svetovna premiera Volkswagen ID.7 Tourer
23.02.2024
Novosti znamke Volkswagen

Električni vsestranski avto nove dobe: svetovna premiera Volkswagen ID.7 Tourer

Volkswagen zdaj v Evropi širi portfelj ID.7 z dodajanjem karavana: povsem novega ID.7 Tourerja. To je eden prvih povsem električnih karavanov v zgornjem srednjem razredu. Volkswagen je v tem razredu prisoten tudi z novim modelom Passat Variant. Obe liniji izdelkov se dopolnjujeta in skupaj pokrivata vse relevantne vrste pogonov – od zelo učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev do priključnih hibridov s predvidenim električnim dosegom več kot 100 kilometrov (WLTP) in povsem električnih vozil. Novi ID.7 Tourer združuje prednosti električne mobilnosti brez emisij z dolgimi dosegami WLTP (do 685 km). Predprodaja po vsej Evropi je načrtovana za začetek prvega četrtletja letošnjega leta.

id7 tourer

Močan zgornji srednji razred. Imelda Labbé, članica upravnega odbora znamke Volkswagen, odgovorna za prodajo, trženje in poprodajne storitve, pravi: "Novi ID.7 Tourer je popoln model karavana, še posebej za družine in voznike na dolge razdalje. Z veliko prostora in visoko ravnjo udobja popolnoma električno navdušuje z dolgimi dosegmi!" ID.7 Tourer bo proizveden skupaj z ID.7 limuzino s poševnim zadnjim delom in SUV-jem ID.4 v tovarni za električno mobilnost v Emdnu, Nemčija.

Image

Električni vsestranski avto. ID.7 Tourer se od limuzine s poševnim zadnjim delom bistveno razlikuje na zadnjem delu. Dolga linija strehe in njen eleganten prehod v pokrov prtljažnika sta posebej opazni oblikovalski značilnosti električnega karavana. Po slogu je Tourer združitev klasičnega karavana v formatu Passata in dinamičnega shooting brake, kot je Arteon. Zahvaljujoč povečani višini na zadnjem delu je volumen prtljažnega prostora še večji kot pri limuzini s poševnim zadnjim delom: z petimi osebami na krovu ima ID.7 Tourer prtljažno kapaciteto do 605 litrov (naslonjalo zadnjega sedeža v položaju za tovor). Ko je naložen do naslonjal sprednjih sedežev in do strehe, ta številka naraste do 1.714 litrov.

Do 685 km dosega WLTP. Novi ID.7 Tourer je opremljen z najnovejšo generacijo električnega pogonskega sistema. Volkswagen bo za ID.7 Tourer ponudil dve različni velikosti baterij. Odvisno od energijske vsebnosti baterije se od električnega potovalnega avtomobila pričakuje, da bo dosegel dosege WLTP do 685 km. Največja baterija je zasnovana za največjo zmogljivost polnjenja do 200 kW na hitrih polnilnicah DC. Pri tej ravni moči se baterija lahko napolni od 10 do 80 odstotkov v znatno manj kot 30 minutah.

Image

AR head-up zaslon. Novi ID.7 Tourer bo lansiran z inovativnimi tehnološkimi lastnostmi, vključno z obogateno-resničnostnim (AR) head-up zaslonom. Ta projicira informacije, relevantne za potovanje, v vidno polje voznika, tako da lahko njegove oči ostanejo osredotočene na cesto. Hkrati AR head-up zaslon spreminja arhitekturo kokpita, saj omogoča, da klasični instrumenti postanejo kompaktni.

Image

Nova aplikacija Wellness In-Car. V novem ID.7 Tourer Volkswagen uvaja udobje premium razreda. To omogočajo podrobnosti, kot so prezračevalne reže, ki jih avtomatsko upravljajo majhni krmilni motorji, in ergoActive sedeži z novo funkcijo masaže pritiskov ter avtomatska klimatska naprava. Druga novost na krovu je panoramska streha s pametnim steklom – tukaj se lahko sloji stekla elektronsko preklapljajo med neprozornim in prozornim. Popolnoma nova je tudi aplikacija Wellness In-Car. Ta omogoča prilagajanje različnih funkcij vozila s pomočjo treh vnaprej nastavljenih programov (Fresh Up, Calm Down in Power Break), ki lahko pomagajo izboljšati počutje med vožnjo ali odmori. Odvisno od opreme vozila, aplikacija dostopa do osvetlitve ozadja, zvoka, klimatske naprave, funkcije pametnega stekla, klimatizacije sedežev in masaže sedežev ter ID.LIGHT in zaslona infotainment sistema.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.