Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Fastback in Shooting Brake – Arteon v prihodnje na voljo v dveh različicah
01.07.2020
MOBILNOST IN VOLKSWAGEN

Fastback in Shooting Brake – Arteon v prihodnje na voljo v dveh različicah

Ena modelska serija, dve izpeljanki! Volkswagen v okviru svetovne premiere novega Arteona hkrati predstavlja še eno izvedbo modela - novi Arteon Shooting Brake. To je povsem nova interpretacija koncepta Varianta. "Volkswagen bo v letošnjem letu na trg pripeljal 34 novih modelov. Tako široke modelske ofenzive v zgodovini znamke še ni bilo," je dejal Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor in imenovani glavni izvršni direktor znamke Volkswagen Osebna vozila. "Z modelom Arteon Shooting Brake zdaj našo modelsko ponudbo širimo v pomemben segment srednjega avtomobilskega razreda. Z dinamičnim dizajnom, visoko funkcionalnostjo in najsodobnejšimi tehnologijami bo v svojem razredu postavil nove standarde."

Arteon 2020

Eleganten in dinamičen. Arteon je že od leta 2017 Volkswagnov predstavnik v segmentu modelov gran turismo. Zdaj Volkswagen predstavlja temeljito prenovljeno modelsko serijo. Dizajn novih modelov Arteon in Arteon Shooting Brake je izrazito ekspresiven in avantgarden. Zaznamuje ga predvsem oblika sprednjega dela z novo sklenjeno linijo luči, markantnimi kromiranimi prečkami in novimi odprtinami za zajemanje zraka na spodnjem delu. Mreža hladilnika in dolg, širok pokrov motornega prostora tvorita oblikovno celoto in obema izvedbama Arteona dajeta obraz v množici - po zaslugi specifične grafične podobe LED-luči na sprednjem in zadnjem delu tudi ponoči.

Obema novima modeloma - Arteonu in Arteonu Shooting Brake - dajejo pečat atletske linije. Modela se od B-stebrička naprej proti zadku med seboj močno razlikujeta. Medtem ko se pri Fastbacku strešna in okenska linija od B-stebrička vzporedno spuščata v obliki loka in s tem postaneta del kupejevskega zadka, se pri izvedbi Shooting Brake strešna in okenska linija podaljšata do zadka in zaključita v novemusmerniku zraka nad zadnjim steklom. Okenska linija v zgornjem delu poteka vzporedno s streho. Spodaj pa se linija dvigne proti D-stebričku; okenska površina s tem zadaj postaja vse ožja in izrazitejša. Vsi elementi skupaj tvorijo športen zadek, ki je značilnost izvedbe Shooting Brake.

Arteon eHybrid. Vsi novi razvojni dosežki so uporabljeni pri obeh karoserijskih različicah. Mednje spada priključnohibridni pogon, ki je pri Arteonu prvič v ponudbi. Izključno električni doseg modela je tolikšen, da bodo mnogi vozniki Arteona eHybrid1 in Arteona Shooting Brake eHybrid1 svoje vsakodnevne relacije lahko opravljali brez lokalnih emisij. Obe različici Arteona - Fastback in Shooting Brake - se uvrščata med prve modele svoje vrste, za katere bo v višjem srednjem razredu mogoče naročiti priključnohibridni pogon. 

Arteon R - dinamika za poslovni razred. Top izvedba v modelski seriji bo Arteon R, s katerim Volkswagen prodira še globlje v segment premiumskih modelov z visoko zmogljivostjo. Pri njem ne navdušuje zgolj sama moč, pač pa tudi način, kako se moč prenaša na cesto. Nova, napredna tehnologija z imenom R-Performance Torque Vectoring zagotavlja, da se pogonska moč prek razdelilnika navora (Torque Splitter) ne porazdeljuje variabilno samo med obema premama, temveč glede na situacijo tudi med obema zadnjima kolesoma. V tem avtomobilskem razredu to prinaša nov nivo vozne dinamike. 

Obilica prostora za voznika, potnike in prtljago. Arteon se lahko pohvali z izjemno funkcionalno celostno zasnovo. Vsi potniki, tako spredaj kot tudi na zadnjih sedežih, lahko v obeh različicah Arteona občutijo prednosti prečne modularne platforme (MQB). Prostor za noge pred zadnjimi sedeži meri maks. 1.016 mm, kar je največ v tem razredu. Zaradi svojstvenega strešnega dela se Shooting Brake spredaj in zadaj odlikuje z dodatno notranjo višino. Naslonjalo zadnjih sedežev je v obeh različicah serijsko asimetrično zložljivo. Za zadnjo sedežno klopjo v Arteonu Shooting Brake se takoj začne prtljažni prostor, ki pri naloženosti do zadnjega naslonjala in do višine prtljaž­nega roloja meri 565 litrov (Fastback: 563 litrov); če pa za prtljago izkoristimo tudi prostor do naslonjal sprednjih sedežev, se prtljažna kapaciteta poveča na 1.632 litrov (Fastback: 1.557 litrov). Prtljažna površina meri v dolžino do največ 2,09 m (do spred­njih sedežev). 

Novi asistenčni sistemi: Travel Assist - asistirana vožnja do hitrosti 210 km/h. Paleta tehničnih novosti poleg pogonov zajema še več asistenčnih sistemov IQ.DRIVE. Nov za to modelsko serijo je opcijski sistem Travel Assist, ki omogoča delno avtoma­tizirano vožnjo v hitrostnem območju od 0 km/h do 210 km/h (v okviru sistemskih omejitev). S sistemom Travel Assist postanejo občutno udobnejše še zlasti vožnje s pogostim ustavljanjem in speljevanjem (stop-and-go) ter vožnje skozi gradbišča. Integralni del sistema Travel Assist je ACC s prediktivnim uravnavanjem hitrosti. Avtomatsko uravnavanje razdalje se z ustreznim prilagajanjem hitrosti odziva na hitrostne omejitve, naselja, zavoje, krožišča in križišča. V funkcionalni obseg sistema

Travel Assist spadata asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist z vodenjem vozila po sredini voznega pasu in asistenca za zaviranje v sili Front Assist z zaznavanjem pešcev. Kamero za vzvratno vožnjo Rear View (dodatna oprema) so izpopolnili tako, da zdaj med drugim dodatno vključuje funkcijo Cornerview (razširitev slike kamere na zaslonu infotainment sistema z 90 stopinj na široki kot 170 stopinj) in posebni "pogled na prikolico" (od zgoraj na vlečno kljuko, za lažji priklop prikolice na vozilo).

Novo okolje armaturne plošče v notranjosti. Arteon znotraj navdušuje z novo zasnovo armaturne plošče, ki mu daje še več ekskluzivnosti. Upravljanje olajšujejo drsniki na dotik za avtomatsko klimatsko napravo in novi večfunkcijski volan z digitalnimi dotikali. Med novosti spadata tudi brezžična integracija aplikacij prek tehnologije "App-Connect Wireless" za Apple CarPlay in Android Auto (Google) ter 700-wattni visokozmogljivi avdiosistem proizvajalca harman/kardon, ki so ga prilagodili posebej za Arteon in Arteon Shooting Brake (oboje dodatna oprema). Dovršeno podobo nove notranjosti nadgrajuje opcijska ambientna osvetlitev, ki omogoča izbiro med 30 barvami. Skladno z načelom 'osvetlitev je novi krom' so osvetljeni tudi dekorativni elementi na armaturni plošči in oblogah vrat. 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.