Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Najboljša ocena za ID.4: 5 zvezdic na testu Euro NCAP
12.05.2021
MOBILNOST IN VOLKSWAGEN

Najboljša ocena za ID.4: 5 zvezdic na testu Euro NCAP

Novi ID.4 je bil prepričljiv na priznanem preizkusu varnosti Euro NCAP : prvi kompaktni SUV znamke Volkswagen, ki je izdelan na osnovi inovativne modularne platforme za električna vozila (MEB), je bil ocenjen z najboljšo oceno pet zvezdic.

id4

Ocenjevalci so modelu ID.4 v vseh kategorijah podelili dobre ocene – za zaščito odraslih potnikov, otrok in nezaščitenih udeležencev v prometu ter za asistenčne sisteme.

Ocena zaščite odraslih potnikov temelji med drugim na preizkusnih čelnih in bočnih trčenjih ter naletih od zadaj. Na podlagi teh preizkusnih trčenj in ocene ukrepov za čim hitrejše reševanje je ID.4 za voznika in odrasle potnike prejel 93 odstotkov vseh možnih točk. Za zaščito otrok je dosegel 89 odstotkov točk.

Ta ocena temelji na treh vidikih: poleg zaščite, ki jo pri čelnem ali bočnem trčenju zagotavljajo otroški zadrževalni sistemi, se upoštevajo tudi možnosti za vgradnjo otroških sedežev različnih velikosti in oprema, ki jo vozilo nudi za prevoz otrok.

Poleg zaščite potnikov v vozilu se na testiranju Euro NCAP preverja tudi, kako dobro lahko v situacijah s povečanim tveganjem za nezgodo sistemi za samodejno zaviranje v sili (AEB) ščitijo nezaščitene udeležence v prometu - pešce in kolesarje. Ocenjevalci ravno tako upoštevajo tudi druge asistenčne sisteme. Pozitivno: ID.4 je v vseh izvedbah serijsko opremljen z asistenco za ohranjanje smeri Lane Assist in asistenco za zaviranje v sili Front Assist. V ID.4 je vgrajena tudi t. i. sredinska varnostna blazina za sprednja sedeža, ki v primeru bočnega trčenja lahko npr. močno zmanjša možnost stika z glavo med voznikom in sovoznikom oz. v najboljšem primeru do tega sploh ne pride.

Med tehnologije, s katerimi je opremljen ID.4, je tudi Car2X, ki vozilu omogoča, da prek radijskega standarda WLANp z drugimi vozili in prometno infra­strukturo izmenjuje informacije o lokalnih nevarnostih. Konzorcij Euro NCAP je že marca 2020 inovativno Car2X-funkcijo za opozarjanje na lokalne nevarnosti nagradil s posebnim priznanjem "Advanced Award" za inovativno varnostno opremo. 

Volkswagen opcijsko ponuja še druge asistenčne sisteme, ki v okviru svojih sistemskih omejitev lahko zvišujejo udobje pri vožnji.

S 85 odstotki možnih točk se je Volkswagnov električni SUV zelo dobro odrezal v kategoriji varnostnih asistenčnih sistemov. Za zaščito pešcev in kolesarjev je dosegel 76-odstotni rezultat.

S petimi zvezdicami za novi ID.4 Volkswagen nadaljuje svojo zgodovino uspehov na testiranjih Euro NCAP - nazadnje je najvišjo oceno prejel kompaktni ID.3 oktobra 2020.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.