Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Naslednja razvojna stopnja: Novi Polo, eno od prvih vozil v svojem razredu, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo
12.05.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN

Naslednja razvojna stopnja: Novi Polo, eno od prvih vozil v svojem razredu, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo

Volkswagen premierno predstavlja novo razvojno stopnjo Pola; predprodaja se bo začela že maja.

novi polo

Polo se z več kot 18 milijoni izdelanih primerkov uvršča med najuspešnejše kompaktne modele na svetu. Podjetje Volkswagen zdaj premierno predstavlja novo razvojno stopnjo Pola; predprodaja se bo začela že maja. Oblika, tehnologije in matrika opreme prodajne uspešnice so bili temeljito posodobljeni. Vizualno izstopata predvsem na novo preoblikovana sprednji in zadnji del vozila. Precej razširjena je tudi serijska oprema. V prihodnosti bodo v vsakem modelu vedno na voljo: žarometi LED in zadnje luči LED, digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit, multimedijski sistem in večfunkcijski volan. S pomočjo opcijske asistence za vožnjo Travel Assist IQ.DRIVE Polo zdaj prvič omogoča delno avtomatizirano vožnjo v celotnem hitrostnem območju. Druge novosti: interaktivni matrični žarometi LED IQ.LIGHT in možnost upravljanja avtomatske klimatske naprave z zaslonom na dotik.

Novi Polo se lahko pohvali z uporabo tehnologij, ki so bile do sedaj na voljo le v višjih razredih vozil. Primer: opcijska asistenca za vožnjo Travel Assist IQ.DRIVE. Novost v razredu Polo je združitev novega, prediktivnega tempomata z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC (samodejno uravnavanje razdalje) in asistence za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist, s katero je sedaj serijsko opremljen vsak Polo, v povsem nov sistem, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo. Dejstvo je, da se lahko redko katero vozilo v tem razredu ponaša s podobnim inovativnim naborom asistenčnih sistemov kot ga ima Polo. Tehnološka posebnost so tudi novi žarometi LED IQ.LIGHT Pola; interaktivni sistem osvetlitve smo prvič srečali pri Touaregu, SUV-ju višjega razreda.

Volkswagen je preoblikoval različice opreme. Zdaj se konfigurator začne z različico »Polo«, potem pa so tu še različice »Life«, »Style« in »R-Line«. Že osnovna oprema Pola se lahko pohvali z občutno razširjenim naborom serijske opreme v vozilu. Del tega so tudi žarometi LED, zadnje luči LED, večfunkcijski volan in asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist. Dodatna novost je tudi osrednja varnostna blazina. Osrednja varnostna blazina se nahaja na voznikovi strani, bočno na naslonjalu sedeža; v primeru nezgode se blazina sproži proti sredini, da zaščiti voznika in sovoznika.

Poleg tega je Volkswagen v osnovno opremo vključil tudi digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit (digitalni instrument z 8-palčnim zaslonom). Zdaj so v serijski opremi na voljo tudi: klimatska naprava, avdiosistem Composition Media s 6,5-palčnim zaslonom, telefonski vmesnik Bluetooth, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali ter električni pomik stekel za vsa stekla. Naslednjo raven predstavlja verzija opreme »Life«. Tukaj so v serijsko opremo dodatno vključena še 15-palčna platišča (namesto 14-palčnih), App-Connect, sredinsko naslonjalo za roke vključno z dodatnim vmesnikom USB-C na sredini zadnjega dela vozila ter usnjen volan in prestavna ročica.

Izvedbi »Life« se pridružujeta še dve novi verziji vrhunske opreme: »Style« in »R-Line«, ki sta se uveljavili pri aktualnem Golfu. Izvedbi »Style« in »R-Line« nudita v svoji konfiguraciji različne prednosti, a sta glede na nivo opreme zelo podobni. K razširjenemu obsegu opreme Polo Style med drugim spadajo tudi žarometi LED IQ.LIGHT. Zunanjost vozila se ponaša z individualizirano podobo sprednjega dela s prečnimi letvami v videzu kroma, sprednjima meglenkama LED in 15-palčnimi aluminijastimi platišči »Ronda«. Ena od dodatnih funkcij je tudi pomoč pri parkiranju. Notranjost vozila je opremljena z dodatnimi podrobnostmi, kot so velik, 8-palčni digitalni kombinirani instrument Digital Cockpit, ambientna osvetlitev in 8-palčni multimedijski sistem »Ready2Discover« z možnostjo App-Connect Wireless v vozilu. Multimedijski sistem Ready2Discover omogoča, da se navigacijsko funkcijo vgradi naknadno kot »funkcijo na zahtevo«.

Individualizirana podoba zunanjosti novega Pola v izvedbi R-Line v trenutku poudari njegovo športnost. Odbijači se od vseh ostalih različic Pola močno razlikujejo prav zaradi njegovega izrazitega dizajna, značilnega za R-Line. V sprednjem odbijaču črni, visoko sijajni prečni in vzdolžni oporniki hladilnih odprtin in njihovih obrob poskrbijo za karizmatičen in dinamičen značaj. Tudi tukaj so LED žarometi in sprednji meglenki LED že na voljo v serijski izvedbi. Spodnji del zadka se od izvedb »Polo«, »Life« in »Style« razlikuje po visoko sijajnem, črnem difuzorju z integriranimi obrobami izpušnih cevi v videzu kroma. Polo je v izvedbi R-Line s 16-palčnimi aluminijastimi platišči Valencia že pripravljen na start. Kot Polo v izvedbi Style je tudi Polo R-Line opremljen z multimedijskim sistemom »Ready2Discover«.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.