Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Svetovna premiera novega ID.Buzz GTX z 4 kolesnim pogonom
27.03.2024
Novosti znamke Volkswagen Gospodarska vozila

Svetovna premiera novega ID.Buzz GTX z 4 kolesnim pogonom

Volkswagen predstavlja novi ID. Buzz GTX: Električni Bulli opremljen z zmogljivim pogonskim sistemom bo v prihodnosti na voljo s ​​dvema medosnima razdaljama, dvema velikostima baterij in izbiro 5-, 6- ali 7-sedežev. Prav tako je opremljen z standardnim štirikolesnim pogonom 4MOTION za optimalno vlečno moč in oprijem v vsaki vožnji. Predprodaja ID. Buzz GTX se bo začela poleti.

id buzz gtx

Električni štirikolesni pogon: Novi ID. Buzz GTX je opremljen z dvema električnima motorjema - skupaj tvorita štirikolesni pogon. Najvišja hitrost modelov GTX je elektronsko omejena na 160 km/h. Električni motorji dobijo energijo iz baterij v dveh velikostih, ki jih je mogoče napolniti od 10 do 80 odstotkov v 26 minutah na hitrih polnilnicah s hitrostjo do 185 kW ali 200 kW (največja zmogljivost polnjenja).

Image

GTX vlečna zmogljivost: Zahvaljujoč dodatni moči in pogonskemu sistemu 4MOTION ID. Buzz GTX ponuja višjo maksimalno težo priklopnika: različica z normalno medosno razdaljo lahko brez težav vleče do 1.800 kg, medtem ko ID. Buzz GTX z dolgo medosno razdaljo doseže maksimalno vlečno zmogljivost 1.600 kg. Maksimalna teža priklopnika je tako povečana za 800 kg in 600 kg. Sistem 4MOTION ponuja odlične prednosti pri oprijemu, še posebej pri vleki priklopnika na mokrih ali mehkih površinah. Novi ID. Buzz GTX je zato idealno vozilo za vleko - na primer za prikolice za čolne ali konje, ki se pogosto premikajo po spolzkem terenu.

GTX zunanjost: ID. Buzz GTX je značilen po individualiziranem sprednjem delu. Odbijač v GTX slogu s črno režo za zrak v obliki satovja in novimi bočnimi elementi za usmerjanje zraka zagotavlja dinamičen, prepoznaven videz. Nove dnevne luči so vgrajene v odbijač na levi in desni strani. Vse črne karoserijske elemente, kot so nova reža za zrak, elementi za usmerjanje zraka, napis GTX in ohišja zunanjih ogledal, so dokončani v visokosijajni črni barvi. Poleg tega so 20-palčna platišča Solna standardna oprema za ID. Buzz GTX. Paleta platišč GTX se dopolnjuje z dvema novima 21-palčnima aluminijastima platiščema. Vedno je vgrajen standardni sistem IQ.LIGHT LED matričnih žarometov. Nova barva v barvi Cherry Red je na voljo izključno za ID. Buzz GTX. Ta rdeča barva je konfigurabilna kot enobarvna barva in po želji v kombinaciji z metalik srebrno barvo Mono Silver kot dvobarvna barva.

Image

GTX notranjost: Volkswagen je prav tako prilagodil notranjo opremo. Temni toni poudarjajo športni značaj najmočnejšega ID. Buzz-a. Na primer, obe različici ID. Buzz GTX sta edini modeli v liniji izdelkov, opremljeni s črnim stropom. Sedeži imajo tudi specifičen dizajn GTX. Sprednji del uporablja električno nastavljive udobne sedeže s spominsko funkcijo. Sedeži so izboljšani s prevlekami v črni ArtVelours Eco mikroflisi z novim vzorcem diamantov ter rdečimi kontrastnimi šivi in rdečim robom. Rdeč križni šiv je značilnost na večfunkcijskem volanskem obroču, ki je dopolnjen z aplikacijo rdeče na sredinski oblogi in vgraviranim napisom GTX v kromu.

Potniški prostor GTX: ID. Buzz GTX s standardno medosno razdaljo je na voljo kot pet sedežna različica z deljivo zadnjo klopjo (40:60) ali kot šest sedežna različica z dvema posamičnima sedežema v drugi in tretji vrsti (2/2/2). ID. Buzz GTX z dolgo medosno razdaljo bo na voljo tudi kot pet sedežna različica z zadnjo klopjo (2/3) in kot šest sedežna različica (2/2/2). Ta različica bo dodatno ponujena kot sedemsedežna z zadnjo klopjo v drugi vrsti in dvema posamičnima sedežema v tretji vrsti (2/3/2). Odvisno od modela se lahko sedeži v drugi vrsti premikajo vzdolžno za 150 mm (standardna medosna razdalja) ali 200 mm (dolga medosna razdalja).

Image

GTX prtljažnik: Prostornina prtljažnika ID. Buzz GTX (standardna medosna razdalja) kot pet sedežna različica znaša med 1.121 litri (naloženo do zgornjega roba naslonjala zadnjih sedežev) in 2.123 litri (zadnja klop spuščena, naloženo do zgornjega roba naslonjala sprednjih sedežev). Razširjeni ID. Buzz GTX je še bolj prostoren: ko je naložen do zgornjega roba naslonjala druge vrste sedežev, je na voljo zmogljivost 1.340 litrov. Če je veliki ID. Buzz GTX naložen vse do prve vrste sedežev, se volumen poveča na 2.469 litrov. Tudi ko je zasedeno s sedmimi ljudmi, je v dolgem GTX še vedno na voljo 306 litrov tovornega prostora za tretjo vrsto sedežev. Odvisno od konfiguracije sedežev sta lahko obe različici ID. Buzz GTX opremljeni z dolgo ali kratko Multiflex ploščo (vključno z dvema zložljivima škatlama). Multiflex plošča ustvari drugo nivojsko obremenitev in - ko so zadnji sedeži zloženi - ravno območje za tovor.

Nova strojna oprema in programska oprema ter ChatGPT: V GTX modele bo vključena pomembna strojna in programska posodobitev linije izdelkov. Novi na krovu so projekcijski zaslon (izbirno) in naslednja generacija infotainment sistemov (standard) z novo navigacijo po menijih in grafiko ter hitro procesorsko močjo. Zaslon na dotik sistema je zdaj velik 12,9 palca namesto 12,0 palca (33 cm diagonale namesto 30 cm). Prav tako novi so osvetljeni način upravljanja temperature in glasnosti na dotik. Novi IDA glasovni pomočnik deluje z naravnimi glasovnimi ukazi. Omogoča ne le nadzor številnih vozilnih funkcij, ampak tudi zagotavlja odgovore na splošna vprašanja z uporabo povezave na spletne podatkovne baze, kot je Wikipedia. Inovativni IDA glasovni pomočnik dodatno vključuje integracijo ChatGPT (umetna inteligenca). Druga nova funkcija je aplikacija Wellness, ki s prednastavljenimi programi prilagodi različne funkcije vozila za izboljšanje počutja med vožnjo ali polnjenjem. Sistem za opozarjanje na izstop je še ena nova funkcija. Opozarja na motorizirana vozila in kolesa, ki se približujejo od zadaj, ko je vrata odprta.

Samba avtobus novega obdobja: Od sedaj naprej bo ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo na voljo z panoramsko streho z pametnim steklom. Večplastno pametno steklo ima vgrajen tekoči kristalni film in ga je mogoče elektronsko preklopiti, tako da je prozorno ali neprozorno. Največja panoramska streha, ki jo je Volkswagen kdajkoli uporabil, pričara spomine na legendarni "Samba Bus" in prenaša tipična strešna okna klasičnega avtomobila v sedanjost.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.