Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Volkswagen ID.4 je svetovni avto leta 2021
12.05.2021
MOBILNOST IN VOLKSWAGEN

Volkswagen ID.4 je svetovni avto leta 2021

Novi, popolnoma električni ID.4 je na mednarodnem izboru za nagrade World Car Awards premagal močno konkurenco.

id4

Svetovni avto leta 2021 je Volkswagen: novi, popolnoma električni ID.4 je na mednarodnem izboru za nagrade World Car Awards premagal močno konkurenco. Nagrade World Car Awards podeljujejo vsako leto. Več kot 90 mednarodnih avtomobilističnih novinarjev iz 24 držav glasuje za najboljše novosti na svetovnem trgu.

"Zelo smo veseli, da je naš ID.4 prejel priznanje za svetovni avto leta", je povedal Ralf Brandstätter, predsednik uprave znamke Volkswagen. "Ne le zato, ker je to ena izmed najpomembnejših avtomobilističnih nagrad na svetu - temveč zato, ker je žirija s tem priznanje podelila tudi odlični ideji in enkratni ekipi. Prvi model iz družine ID., ki je namenjen ključnim trgom Evropi, Kitajski in ZDA, bo našo električno ofenzivo ponesel okoli sveta. Prepričljiv avto, odlična ideja in priznanje za svetovni avto leta? Po našem mnenju gre vse to dobro skupaj!"

"Priznanje za svetovni avto leta je izvrsten uspeh za našo celotno ID. ekipo," je dejal Thomas Ulbrich, direktor razvoja pri znamki Volkswagen. "Uspelo nam je razviti avto, ki vstopa v globalno najpomembnejši segment kompaktnih SUV-jev, v katerem bo začetnik sistemskega preobrata v smeri električne mobilnosti, hkrati pa se ponaša z odlično funkcionalnostjo za vsak dan. Z njim, z ID.32 in s prihodnjimi modeli ID. bomo inovativno električno mobilnost na volumenskem tržišču naredili dostopno za vse."

Žiranti so poleg prijaznosti do okolja pohvalili tudi inovativnost vozila. ID.4 je na primer opcijsko lahko opremljen z naprednim projicirnim sistemom s tehnologijo obogatene resničnosti (Augmented Reality Head-Up Display), ki lahko pomembne informacije - med drugim smerne puščice navigacijskega sistema - projicira na vetrobransko steklo. Voznik jih kot tridimenzionalno razporejene prikaze vidi na navidezni razdalji 3-10 m pred vozilom, s čimer se digitalni prikazi in resnični zunanji svet zlivajo v eno. Ko je aktivirano avtomatsko uravnavanje razdalje ACC ali opcijski sistem Travel Assist, projicirni sistem od določene hitrosti označi vozilo pred ID.4 s svetlobnim pasom in s tem olajša ohranjanje potrebne razdalje. 
 
ID.4 postavlja nova merila tudi na področju digitalizacije. Tako bo lahko redne posodobitve in nove funkcije sprejemal "po zraku". Volkswagen je prvi ponudnik v volumenskem segmentu, ki bo takšno storitev ponudil že od poleti. Na ta način bo vozilo vedno ažurno. Ta sposobnost je pomemben predpogoj za razvijanje novih poslovnih modelov.

Z zmago na 17. izboru za nagrade World Car of the Year Awards model ID.4 nadaljuje Volkswagnovo zgodovino uspehov na tem prestižnem tekmovanju. Vendar pa novi električni SUV ni dobro sprejet samo v strokovnih medijih, temveč tudi pri kupcih. Pri Volkswagnu načrtujejo, da bodo letos po vsem svetu prodali okrog 150.000 vozil ID.4. Pospešitev električne ofenzive je ključni element Volkswagnove strategije ACCELERATE, ki med drugim predvideva, da bodo vsako leto na trg pripeljali najmanj en nov, popolnoma električni model.

Vsi Volkswagnovi zmagovalci na izborih World Car Awards:

2009: Golf (svetovni avto leta)
2010: Polo (svetovni avto leta )
2011: up! (svetovni avto leta )
2013: Golf (svetovni avto leta)
2021: ID.4 (svetovni avto leta)

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.