Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Volkswagen ID.7
19.04.2023
Novosti znamke Volkswagen

Volkswagen ID.7

Volkswagen sedaj predstavlja novi ID.7, znamkino prvo globalno električno vozilo za srednji razred. Kombinacija dosega do 700 kilometrov (po WLTP), odličnega pogonskega sklopa, prostornega interierja in premium tehnologij naredi ID.7 udobno limuzino za daljša potovanja ter odpira nov segment za družino ID.

ID7


Skoraj pet metrov dolg model ima tudi izboljšan uporabniku prijazen koncept delovanja in visokokakovosten videz. Predviden začetek prodaje ID.7 je letos v Evropi in na Kitajskem, od leta 2024 dalje pa tudi v Severni Ameriki.

Image

Thomas Schäfer, izvršni direktor družbe Volkswagen osebna vozila, je dejal: "Z ID.7 smo naredili naslednji korak v naši električni ofenzivi. Limuzina ponuja visoko raven udobja in dolge dosege. Do leta 2026 bomo ponujali najširšo paleto električnih vozil v Evropi - od osnovnega modela za manj kot 25.000 evrov do ID.7 kot novega vrhunskega modela družine ID. Naš cilj je doseči 80-odstotni delež električnih vozil v Evropi do leta 2030. Od leta 2033 dalje bo Volkswagen v Evropi proizvajal samo električna vozila."

Kai Grünitz, član upravnega odbora znamke Volkswagen, ki je odgovoren za razvoj, je dejal: "ID.7 postavlja nove standarde učinkovitosti na podlagi modularne električne pogonske matrice (MEB). Ciljamo na doseg do 700 kilometrov v skladu z WLTP. To je mogoče zaradi zelo dobre aerodinamike in znatno povečane učinkovitosti na področjih pogonskega sklopa in toplotnega upravljanja."

ID.7 je prvi model MEB s popolnoma novo, zelo učinkovito pogonsko generacijo. Z močjo 210 kW (286 KM) je najmočnejši in z največ navora izmed vseh električnih pogonskih motorjev v modelih Volkswagen ID. Ta različica moči se uporablja v ID.7 ne glede na izbrano velikost baterije. Enoto z notranjim imenom APP550 so razvili skupaj z Volkswagnovo skupino komponent v Kasslu (Nemčija) in jo tam tudi proizvajajo.

Image

ID.7 je prvo Volkswagnovo vozilo s popolnoma novim konceptom upravljanja in prikaza, ki prinaša izboljšano uporabniško izkušnjo na pomembnih področjih. Volkswagen je s tem odzval na povratne informacije svojih strank. Med standardnimi funkcijami so:

  • zaslon za zabavno-informacijski sistem velikosti 38 centimetrov (15 palcev),
  • prikaz razširjene resničnosti v obliki head-up zaslona,
  • nov koncept upravljanja klimatske naprave,
  • integriran na vrhu zaslona zabavno-informacijskega sistema,
  • prav tako pa tudi prosto dodeljive gumbe za najljubše funkcije, osvetljeni drsnik na dotik.
Image

Z novimi masažnimi sedeži in elektronsko zatemnjenim panoramskim strešnikom ID.7 ponuja možnosti opreme, ki so sicer prisotne le v višjih razredih premijskih konkurentov. Nov panoramski strešnik s pametnim steklom lahko prek nadzorne plošče preklopite med neprozorno in prozorno nastavitvijo. Kot mnoge druge funkcije v ID.7 lahko streho upravljate tudi z naravnimi glasovnimi ukazi - to se izvaja s pomočjo novega pomočnika IDA. Opcijski prednji sedeži so prav tako nova razvojna smer: prvič v Volkswagenu ponujajo tudi prilagodljivo klimatsko napravo sedeža s hlajenjem ali ogrevanjem po potrebi ter tudi funkcijo sušenja. Na voljo je tudi masažna funkcija, ki ima pečat odobritve nemške kampanje za zdrave hrbte (AGR). Ponudba možnosti se zaključi z 700-vatnim zvočnim sistemom Harman Kardon: 14 visokokakovostnih zvočnikov, vključno s sredinskim zvočnikom na sprednjem delu in subwooferjem v prtljažniku, zagotavljajo impresivno zvočno izkušnjo z novo Volkswagnovo limuzino.

Izboljšani asistenčni sistemi so najboljši v svojem razredu; Sistem Travel Assist s podatki v roju lahko prevzame bočni in vzdolžni nadzor nad ID.7 po potrebi. Volkswagen je to funkcijo razvil skupaj s CARIAD. Ko gre za parkiranje, lahko električni Volkswagen samostojno izvaja pomoč pri manevriranju na različne načine. Eden od teh je parkiranje s funkcijo pomnilnika na razdalji do 50 metrov. Za to, voznik lahko ostane v vozilu ali pa nadzoruje postopek parkiranja od zunaj s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu.

Image

Pospešena električna ofenziva: deset novih modelov do leta 2026. Novi ID.7 je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo Volkswagen lansiral do leta 2026. Samo letos so predstavljeni novi ID.3, ID. Buzz in ID.7. Za leto 2026 je načrtovan tudi električni kompaktni SUV in proizvodna različica ID.2 z ceno manj kot 25.000 evrov. S tem bo avtomobilski proizvajalec imel najširši nabor električnih vozil v primerjavi s konkurenti. Novi ID.7 bo proizveden v Volkswagnovi tovarni v Emdnu (Nemčija) za evropske in severnoameriške trge. V Kitajski bodo ustrezni modeli ID.7 proizvedeni lokalno.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.