Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Volkswagen začenja s predprodajo nove, močnejše različice Golfa GTI
16.05.2024
Novosti znamke Volkswagen

Volkswagen začenja s predprodajo nove, močnejše različice Golfa GTI

Volkswagen je znatno izboljšal Golf z novim infotainment sistemom, novo programsko opremo, novim dizajnom in novimi pogonskimi sistemi. Predprodaja najbolj ikoničnega vozila v tej modelni seriji se zdaj začenja: pripravite se na novo izdajo Golfa GTI – original športnih kompaktnih avtomobilov. Zdaj ima novi GTI moč 195 kW (265 KM), kar je za 20 KM več kot njegov predhodnik. Zunanjost vozila je prepoznavna po novih LED žarometih in osvetljenem Volkswagen logotipu na sprednji strani, pa tudi po prenovljenih LED zadnjih lučeh in novih 19-palčnih Queenstown aluminijastih platiščih. Notranjost tega vsakodnevnega športnika je prav tako impresivna: njegov prenovljeni infotainment sistem je intuitivno upravljan preko zaslona na dotik ali prek IDA, novega glasovnega asistenta z integracijo ChatGPT. Opremljen je serijsko s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom (DSG).

gti

GTI pogon: Srce Golfa GTI je motor – in zdaj je postal še močnejši. Najnovejša evolucijska stopnja njegovega turbo motorja zagotavlja največji navor 370 Nm na sprednjo os, ki je združen z elektronsko zaporo diferenciala, že od zelo nizkih vrtljajev motorja pri 1.600 vrt./min. Ta moč je zdaj na voljo do 4.590 vrt./min, kar pomeni še širši razpon delovnih vrtljajev motorja. Motor GTI doseže največjo moč 195 kW / 265 KM v razponu vrtljajev od 5.250 do 6.500 vrt./min. Hitro prestavljajoči sedemstopenjski DSG zagotavlja, da se moč Golfa GTI prenese na pogonsko os praktično brez prekinitev oprijema med prestavljanjem. Menjalnik se lahko prestavlja tudi ročno z lopaticami na večfunkcijskem volanu. GTI doseže hitrost 100 km/h v 5,9 sekunde, kar je prvič manj kot šest sekund. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h.


GTI zunanjost: Volkswagen je temu ikoničnemu vozilu dal še ostrejši videz. Sprednji del je prenovljen in zdaj ima nove LED Plus žaromete. Skupaj z osvetljenim Volkswagen znakom ustvarjajo vpadljiv svetlobni dizajn. Stranke se lahko odločijo tudi za najnovejšo generacijo IQ.LIGHT LED matričnih žarometov – ti ponujajo visokozmogljiv dolg snop s 15 odstotki več dosega kot predhodnik. Standardno Golf GTI zapušča tovarno v Wolfsburgu s 17-palčnimi Richmond aluminijastimi platišči. Druge možnosti platišč vključujejo nova 19-palčna Queenstown aluminijasta platišča. S svojim udarnim dizajnom petih ovalnih polkrogov spominjajo na klasično platišče Detroit, ki je bilo predstavljeno za peto generacijo Golfa GTI. Druge zunanje spremembe vključujejo prenovljene LED zadnje luči. Tudi brez GTI logotipa na pokrovu prtljažnika bi bil Golf GTI prepoznaven po svojem dvojno-izpušnem sistemu s kromiranim izpušnim zaključkom na obeh straneh vozila.

Image

GTI notranjost: Notranjost Golfa GTI odlikujejo vrhunski športni sedeži z integriranimi nasloni za glavo in značilnim GTI karirastim vzorcem. Na sedežih, sredinskem naslonu za roke, preprogah in večfunkcijskem volanu so rdeči okrasni šivi, ki poudarjajo, da ta notranjost pripada Golfu GTI.

Image

Ekskluzivna funkcija GTI je gumb za zagon motorja: po odprtju vrat ta utripajoče sveti rdeče, dokler se turbo motor ne zažene. Standardno so nameščeni pokrovčki pedal iz brušenega nerjavečega jekla, črna obloga stropa in izboljšani Digital Cockpit Pro (digitalni instrumenti). Novi infotainment sistemi se lahko intuitivno upravljajo s prostostoječim zaslonom na dotik (diagonala: 32,8 cm/12,9 palcev). Standardno je nameščen Ready 2 Discover infotainment sistem (navigacijski sistem je na voljo kot nadgradnja). Discover sistem z vključenim navigacijskim sistemom je na voljo kot dodatna oprema. Druge nove funkcije vključujejo osvetljene drsne kontrole za samodejno klimatsko napravo in nadzor glasnosti ter glasovni asistent IDA, ki uporablja AI programsko opremo ChatGPT za odgovarjanje na dodatna vprašanja.

Image

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.